Bara oavgjort för Piffen – PaiHa utjämnade på tilläggstid

Ville Ranta-aho stod för Piffens 2–1-mål. ÅU-foto

Pargas IF var ute efter tre poäng när Pajbacka på fredagen fick besök av bottenlaget PaiHa. Länge och väl hade rödtröjorna segern i sin hand, men på stopptid lyckades gästerna från Pemar utjämna och lite överraskande stjäla en pinne.
Slutsiffrorna skrevs 2–2 (1–1) efter att Piffen haft ledningen två gånger om. Men en fotbollsmatch pågår som bekant i 90 minuter plus tillägg. Den läxan fick PIF bittert erfara den här gången.
Poängräddare för PaiHa blev Jussi Luotonen som i andra övertidsminuten fick in kvitteringen bakom Arnold Uschanoff i hemmakassen. Jonas Lehtinens 2–1 i 71:a minuten såg länge ut att bli matchens segermål.
I första halvlek nätade Ville Ranta-aho för Piffen. Kort före paus föll 1–1 genom Bruno Ribeiro.
I sammandraget i division 3-zonen behåller Pargas sin fjärde plats, men gick bet på att gå upp jämsides med Masku och Peimari i tabelltoppen.
PIF fortsätter hemma mot Jomala IK på lördag nästa vecka. Avspark klockan 15 på Pajbacka.