Avfallsavhämtningen på Åvensor

Foto: Privat

Trots att vi inte har någon högsäsong nu vad beträffar uppkomst av avfall så uppkommer det dock en del av oss fast bosatta på ön.

De stora avfallskärlen i bakgrunden på bilden var  alla till bredden fyllda senaste höst, plomberades, men tömdes icke (?).

I stället hämtades några mindre kärl, vilka till synes är överfyllda sedan en längre tid tillbaka och således har avhämtningen inte fungerat på hela vintern.

Trots tidigare påtryckningar via e-post till Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab har ingenting hänt, Man har helt och hållet nonchalerat påtryckningarna.

De årligen återkommande sopavgiftsfakturorna  har en sista förfallodag då avgiften bör betalas och Gud bevare  om betalningen sker några dagar för sent. Då har fakturan redan gått till indrivning och förseningsräntan är oundviklig (av egen erfarenhet).

Det vore på tiden att Sydvästra Finlands Avfallsservice Ab tar i bruk en sk. ”egen sista förfallodag”,  dvs börjar sköta avfallsavhämtningen i tid. Skärp er!

Valter Eriksson
Åvensor

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*