Arkitekter sätter fokus på Nagu

Unga arkitekter ska tillsammans med Naguborna visionera hur Nagu centrum kunde utvecklas. ÅU-foto

Tre arkitektbyråer ordnar en öppen arbetsverkstad i Nagu den 14 till 16 september. Konceptet är det samma som för tre år sedan då arkitekterna besökte Pargas inom ramen för ”Kaupunki uusiksi” projektet som bland annat resulterade i ombyggnaden av Köpmansgatan och utvecklandet av gästhamnen.

Arbetet utförs som ett samarbete mellan Pargas stad och Väståbolands församling som är den största markägaren i centrum. Men främst ska arkitekterna lyssna på Naguborna, säger planläggningschef Heidi Saaristo-Levin.

– Tanken är att utveckla idéer på hur Kyrkbacken kunde utvecklas och lösa de frågeställningar som de lokala företagen och ortsborna och också turisterna funderar på. Det är sedan arkitekternas uppgift att komma med konkreta förslag och visioner.

Varför vill Pargas just nu satsa så mycket på Nagu?

– Som ett av staden spetsprojekt för åren 2016–2017 har vi centrumutveckling. Vi har redan gjort mycket i Pargas och eftersom vi har flera centrum så tycker vi att också Nagu är värt att uppmärksammas.

Vision Nagu har ingenting med Ernholmsprojektet Nagu strand att göra.

LÄS OCKSÅ: Nu ska Pargas förnyas

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*