Förflytta dig till innehållet

Arkea uppmanar elever ta egen matsäck till skolan

ÅU-foto

matlinje med pyttipannaÅU-foto

Ingen mat i Åboskolor och daghem då anställda vid Arkea går i strejk. ÅU-fotoDen strejk som fackförbundet JHL har utlyst till slutet av veckan påverkar städningen, fastighetsskötseln och matserveringen i Åbos daghem och skolor.
Det är de JHL-anslutna medlemmarna i Arkea som går i strejk. Arkea och Åbo stad uppmanar därför elever och daghemsbarn att med sig en egen matsäck.


I skolorna finns också något smått att äta, så som knäckebröd och frukter.
Om tar med sig egen mat ska den packas i kärl som håller värme, eftersom det inte finns möjlighet att värma eller kylförvara maten.
Endast riktigt små barn kan ta med sig burkmat som kan värmas i personalutrymmena.
Åbo stad uppdaterar familjerna via Wilma och stadens webbplats.
Strejken berör cirka 20 000 barn och unga i Åbo. Strejken påverkar också fastighetsskötseln och bland annat kan Finlands flagga inte hissas på svenska dagen på onsdag.
Strejken inleds i morgon och pågår i tre dagar. JHL meddelar att förbundet är berett på att fortsätta och utvidga arbetskonflikten om Arkea inte drar tillbaka sitt beslut om att försämra arbetsvillkoren.
Åbo stad och Arkea säger att strejken är lagstridig.
Läs också:
JHL utlyser strejk från och med onsdag – daghem och skolor i Åbo blir utan mat

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter