Ännu en dödsolycka i plankorsningen i Svalas

Bilen totalförstördes. Foto: Stefan Holmström.

Ett tåg kolliderade med en bil i en plankorsning i stadsdelen Svalas i Åbo på måndagsmorgonen. Plankorsningen har bommar och varningsljus men det har ändå skett ett flertal olyckor på platsen.

Enligt polisen har en person dött i en plankorsningsolycka i stadsdelen Svalas i Åbo. Passagerartåget IC946 som var på väg från Åbo till Helsingfors kolliderade med en bil vid en plankorsning i östra Åbo klockan halv åtta på måndagsmorgonen. Bilen fick omfattande skador.

Plankorsningen i Svalas är utrustad med bommar och varningsljus, men senast i fjol dog två personer som vid olika tillfällen blev överkörda av tåg i samma korsning. Enligt Åbo Underrättelser skedde det åtminstone sex dödsolyckor i plankorsningen i Svalas under åren 2009-2017.

Trafikverket publicerade i mars en fyraårig plan för att förbättra säkerheten vid plankorsningar i Finland. Programmet omfattar 65 åtgärder som sammanlagt ska kosta 28 miljoner euro. Plankorsningen i Svalas är inte med i programmet.

Måndagsmorgonens olycka orsakade förseningar i tågtrafiken mellan Åbo och Helsingfors.

Olyckan skedde där Svalasvägen korsar järnvägen i stadsdelen Svalas i Åbo. Grafik: Emma Strömberg

Artikeln uppdaterades klockan 11.19 med en karta över olycksplatsen. 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*