Förflytta dig till innehållet

Annorlunda vårfest när ÅKG Palästra ger Ronja Rövardotter

Gymnastikgruppen Aurora övar inför vårfesten.

Gymnastikgruppen Aurora spelar vildvittror i danssagan. Foto: Klara Fält


ÅKG Palästra, Åbos svenskspråkiga gymnastikförening, ordnar i år en annorlunda vårfest. Det blir en danssaga av Ronja Rövardotter som framförs.
Det är på torsdag som vårfesten går av stapeln i Arbis festsal, och alla är välkomna i publiken.
– Det är första gången vi framför en danssaga så konceptet är helt nytt för oss. I föreställningen blandas alltså både skådespel och dans, berättar Emma Björklund, som sitter i föreningens styrelse och är tränare för gymnastikgrupperna Aurora och Stella.
Flera av föreningens gymnastikgrupper medverkar i föreställningen.
– Både yngre och äldre är med och vi har allt från vildvittror till rumpnissar med i föreställningen. Vi bestämde redan i höstas att vi skulle framföra Ronja Rövardotter så vi har vävt in temat i gymnastikgruppernas tävlingsprogram.
Erica Höglund, Elena Höglund och Emily Pratt tycker att det varit roligt att öva inför vårfesten.
– Det är roligt att få spela roller från sagor man läst som liten, säger Pratt som kommer att spela Birk i föreställningen.
– Tävlingsprogrammen passar jättebra in i danssagan, tillägger Elena Höglund som har rollen som Ronja.
Flickorna har tidigare varit med på flera vårfester.
– Det blir ändå annorlunda i år. Tidigare har vi bara visat upp våra tävlingsprogram på vårfesten, men jag tycker det är roligt att vi i år har ett tema och att programmen hänger ihop, berättar Erica Höglund. Höglund är med i gymnastikgruppen Aurora, som i föreställningen kommer att spela vildvittror.
På onsdag blir det genrep, och flickorna känner sig beredda.
– Vi har inte repliker, så man behöver endast komma ihåg rörelserna, säger Elena Höglund.
Erica Höglund, Elena Höglund och Emily Pratt på bilden.

Erica Höglund, Elena Höglund och Emily Pratt tycker det blir roligt att framföra danssagan. Elena har rollen som Ronja, Emily spelar Birk och Erica är vildvittra. Foto: Klara Fält


Medlemmarna i gymnastikgruppen Aurora pysslar ihop kulisser för vårfesten.

Vårfesten går av stapeln på torsdag klockan 18 och gymnasterna är nu fullt upptagna med att fixa ihop kulisserna för föreställningen. Foto: Klara Fält

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter