Anmäl Åbobarn till förskolan senast på måndag

Cygnaeus skola. ÅU-foto

Åbo stad påminner om att tidsfristen för att anmäla barn till förskola går ut nästa måndag, den 16 januari.

Barn har rätt till plats i den förskola till vilken de hör enligt den grundläggande utbildningens elevupptagningsområden.

Sedan hösten 2015 ska barn året innan läroplikten delta i ettårig förskoleundervisning eller annan verksamhet som uppfyller målen för förskoleundervisning.

Förskoleundervisningen är inte en del av läroplikten, vilket innebär att kommunen inte har en övervakningsskyldighet. Det är vårdnadshavaren som ska se till att barnet deltar i förskoleundervisning.

Anmälan görs elektroniskt. Mer information hittas på stadens hemsida.

 

Fakta: Elevupptagningsområden

Cygnaeus skola: Områden väster och norr om Aura å, väster om gatulinjen MartinsgatanKungsgårdsgatan-Uittamovägen, Uittamo, Katarina, Hirvensalo, Satava, Kakskerta och Runsala.

Sirkkala skola: Områden söder och öster om Aura å med följande undantag: ett område väster om gatulinjen Martinsgatan-Kungsgårdsvägen-Uittamovägen samt Uittamo och Katarina.

Braheskolan: Områden söder och väster om Aura å, väster om gatulinjen JungfrustigenStenhuggaregatan, Bäckergatan, Bäckerstigen, Luolavuorivägen, väster om korsningen Meriläisvägen och Södra Bågen, samt Uittamo, Ispois, Katarina, Hirvensalo och Satava

 

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*