Andra dödsskjutningen i Malmö sedan nyår

Hårt pressade Malmöpolisen har nu ännu en mordutredning på sitt bord. På torsdagskvällen sköts en 16-årig pojke ihjäl i stadsdelen Rosengård – den andra dödsskjutningen sedan nyår i staden.

Så sent som förra veckan fick Malmöpolisen förstärkta utredningsresurser från såväl regionalt som nationellt håll för att främst hantera det som då var det senaste mordet i staden: En ihjälskjuten ung man på Docentgatan.

Nu ska polisen fundera på om det krävs ytterligare förstärkning från Nationella operativa avdelningen (Noa) för att hantera ännu en mordutredning.

– Vi ska fundera på det under dagen. Men vi har redan personal från nationellt håll och en bra dialog, så det är säkert inget problem om det skulle behövas, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus till TT.

– Det pågår diskussioner om hur vi ska slå an utredningsverksamheten och trygghetsinsatser ute. Vi har idéer om hur vi ska hantera detta.

Pojken hittades skadad vid en busshållplats strax före klockan 19 svensk tid på torsdagen. Han fördes till sjukhus och senare meddelade polisen att han avlidit. Polisen är förtegen om utredningen.

– Jag kan säga att ingen är gripen, säger Anders Wiberg, kanslichef vid polisområde Malmö.

Vittnen har hörts av polisen och det har varit dörrknackning i området.

Alldeles för många unga män har dödats i Malmö, konstaterade den nytillträdde regionpolischefen Klas Friberg, tillförordnad chef i region Syd i tre månader, på en presskonferens som hölls före det senaste mordet.

– Det är ju ett allvarligt läge i Malmö vad gäller gängkriminalitet och dödligt våld. Det är alldeles för många unga män som har dödats här.

FNB–TT

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*