Amirkhani gjorde återkomst med seger

Makwan Amirkhani. ÅU-foto

Det har gått över ett år sedan kampsportaren Makwan Amirkhani gick sin senaste match i UFC (Ultimate Fighting Championship). Den gången slutade det i förlust för ”Mr. Finland”, mot den sex år yngre engelsmannen Arnold Allen.

När Amirkhani var tillbaka i ringen i Liverpool i söndags blev det en jämn match mot amerikanen Jason ”The Kid” Knight i fjäderviktsklassen. Till slut visade sig årets Åbobo 2015 Amirkhani vara den starkare parten.

Efter domarröster stod resultatet 2–1 i Amirkhanis favör.

– Det känns otroligt att vara tillbaka. Den första ronden var snabb, men i andra och tredje ronden fick jag kontroll och kunde sätta takten. Jag älskade matchen, publiken gjorde det och Jason Knight sa att han gjorde det också. Han har visat att han förtjänar respekt, sade Amirkhani efter matchen.

29-åringen Amirkhani säger också att han nu vill möta amerikanska Cub Swanson, för att visa att han hör hemma bland de bästa i den här viktklassen. Swanson är femte i UFC:s rankning i fjäderviktsklassen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*