UPPDATERAD: Allvarlig båtolycka på Poker Run utanför Hangö – en person svårt skadad

Två båtar kolliderade på lördag eftermiddag utanför östra hamnen i Hangö. Finska vikens sjöbevakningssektion fick larm om händelsen strax innan halv ett.

Två personer skadades i olyckan, varav en mycket allvarligt.

Olyckan skedde under båttävlingen Poker Run och på området fanns många tävlingsbåtar och fritidsbåtar.

Ena båten var en tävlingsbåt och den andra en fritidsbåt. I tävlingsbåten fanns en person och i fritidsbåten fyra. De två som skadats var ombord på fritidsbåten.

Arrangörerna bakom Poker Run säger att tävlingen har avbrutits.

— Alla båtar ligger kvar i hamnen medan olyckan utreds. Vi hoppas kunna komma med mer information under kvällen, säger arrangören Petri Ohtonen.

Räddningsarbete är i gång och flera enheter från Sjöbevakningen, räddningsverket, polisen och frivilliga sjöräddningssällskapet är på plats.

En läkarhelikopter och gränsbevakningens räddningshelikopter har kallats till olycksplatsen.

Polisinrättningen i Västra Nyland utreder olyckan.

Artikeln uppdateras.

Artikeln uppdaterades klockan 14.47 med kommentar av arrangörerna.

3 Kommentarer

  1. Det finns även ett ansvar från åskådarna att hålla avstånd från de tävlande. Men i alla motorsporter så finns det alltid åskådare som är för nära och mer eller med flit riskerar att bli påkörd bara för att få en adrenalinkick eller en bra bild. Om så är fallet så är det eget fel och arrangörena är oskyldiga även om de också har ett ansvar att se till att folk hålls på säkert avstånd.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*