Allt lyckades för Piffen mot Weikot – Hartola sexmålsskytt!

Lätt att le. Veli Hartola gjorde sex baljor mot TuWe i kväll på Pajbacka. Foto: Mikael Heinrichs

Piffen – och framför allt Veli Hartola – såg ut att göra vad de ville mot TuWe som i kväll gästade Pajbacka. Piffen vann till slut med 9-1 (3-0) efter en match som rann iväg i andra halvlek.
Att största delen av målen dessutom var verkliga pärlor gjorde inte saken sämre för de 172 på läktarplats som fick se verklig propagandafotboll av hemmalaget. Hartola inledde målskyttet i den 14:e minuten då han lyfte in en boll över TuWe-keepern Arttu Nordblom. TuWe-spelarna protesterade vilt och ansåg att Hartola var i offside och motsvarande reaktioner kom efter att Farhan Omar lyft in 2-0 mot sin tidigare klubb.
Då 3-0 kom innan paus genom Micke Karlsson var det inte längre någon diskussion om saken. Farhan Omar låg bakom både det här målet och 4-0 alldeles i början av andra halvlek som Hartola satte. Matchens man fullbordade sitt första hattrick med att runda TuWe-keepern för 5-0.

Fem mål tidigare rekordet

– Jag har nog aldrig nånsin gjort så här många mål i en match, men fem i en match har jag faktiskt gjort i Piffentröjan. Det kändes som att allt lyckades i kväll, jag hoppas att ketchupeffekten tar vid för både mig och hela laget då det varit aningen tilltäppt framåt, sade Hartola efter matchen.
Han tyckte att matchen var rätt konstig och Piffen var aningen flegmatiska i inledningen, men efter 3-0 i första halvlek började det rulla på och målen avlöste varandra tätt.

Alla lyckades i matchen

6-0 kom efter ett inlägg av inhopparen Muharrem Sahiti som Viktor Johansson serverade åt Hartola. Vid 7-0 stal Hartola bollen av en TuWe-försvarare och 8-0 fullbordade det dubbla hattricket för Hartola – och var samtidigt hans snyggaste fullträff i matchen.
Piffen luftade bänken och bytte också in Benjamin Lindström i mål som presenterade sig för hemmapubliken med en dubbel reflexparad innan han tvingades ge sig vid 8-1 som Lassi Laakso satte.
Gezim Voca fastställde slutsiffrorna med sitt frisparksmål från 20 meter ut.
Målen i Piffen-TV:s sammandrag:

Nästan ett mål per match

Hartola är redan inne på sin sjunde säsong i Piffen och har gjort 96 seriemål för föreningen i division 3-spel på 109 matcher. Ett rätt hyfsat snitt på 0,88 mål per match.

Kolla in videointervjun från 2016 med den notoriske måltjuven på Pargas Kungörelsers webbplats!

I och med segern stiger Piffen till andraplatsen i tabellen bakom säsongens senationslag Wilpas som leder serien. Wilpas slog i kväll Pallo-Iirot i Salo med 2-0.
– Vi tar med oss den positiva inställningen och ett ökat självförtroende för hela laget till de kommande dusterna. Det var skönt att se hela laget lyckas på bred front, avslutade Hartola.

Pargas IF – TuWe 9-1 (3-0)
PIF: Arnold Uschanoff (63. Benjamin Lindström) – Viktor Lindqvist (63. Muharrem Sahiti), Yannick Ossok (46. Atte Holmberg), Ville Ranta-aho, John Adolfsson – Behar Cimili, Tivon Megase (50. Petter Sumelius) – Gezim Voca – Farhan Omar (v, 58. Viktor Johansson), Veli Hartola, Micke Karlsson.
Målen: 14. Veli Hartola 1-0, 30. Farhan Omar 2-0, 40. Micke Karlsson 3-0, 47. Hartola 4-0, 57. Hartola 5-0, 67. Hartola 6-0, 71. Hartola 7-0, 76. Hartola 8-0, 84. Lassi Laakso 8-1, 90. Gezim Voca 9-1.

Piffen möter härnäst Masku på bortaplan nästa fredag och tar emot FC Boda på Pajbacka lördagen den 9 juni.