Alla finlandssvenska skolor får muminböcker

En man med en muminfigur i bakgrunden.
Roleff Kråkström, vd vid Moomin Characters, säger att samarbetet ska stärka barns och ungas intresse för läsning och skrivning. Arkivbild.

Svenska folkskolans vänner (SFV), Förlaget och Moomin Characters delar ut muminböcker till samtliga finlandssvenska skolor. Det skriver SFV i ett pressmeddelande.

— Med donationen inleder Moomin Characters, SFV och Förlaget ett mångårigt samarbete som ska stärka barns och ungas intresse för läsning och skrivning. Ett gott språk utgör grunden för människans förmåga att drömma, bearbeta sina känslor samt känna empati och sympati, säger Roleff Kråkström, vd vid Moomin Characters, i pressmeddelandet.

Donationen riktar sig till skolor inom den grundläggande utbildningen. Den är en del av Barn- och ungdomsstiftelsens kampanj Read Hour, som utmanar hela Finland att läsa i en timme den 8 september.

— Satsningar på barns och ungas läsning har alltid varit av hög prioritet för SFV. Intresset för läsning följer ofta med genom hela livet och de positiva effekterna är många, säger Niklas Wahlström, sektorsansvarig för utbildning på SFV, i pressmeddelandet.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*