ÅIFK-spelare Arsalan Azizi: ”En man frågade om jag bar på kniv”

Arsalan Azizi-

Arsalan Azizi skulle gå på café med en kompis på lördag kväll. Medan han stod vid disken och skulle beställa kaffet på café Fontana i centrum av Åbo kom en äldre man upp till honom och mumlade: ”Har du kniv med dig”.

Azizi hörde inte först vad mannen sade men personalen bakom disken såg förskräckt ut. Så han vände sig om och frågade mannen vad han hade sagt.

– Då svor han och frågade igen om jag hade kniv med mig, berättar Azizi.

– Jag blev så chockad att jag först började skratta.Sedan frågade jag om han menar allvar, om han kan vara så dum att han är rädd att jag går omkring med en kniv.

Azizi berättar att den äldre mannen blev ännu mer uppjagad och började skrika och sade att han betalar skatt och har jobbat som vakt.

Situationen eskalerade så att några andra besökare kom och ställde sig vid Azizis sida för att stöda honom verbalt mot mannen.

Till slut lämnade mannen caféet.

Azizi blev väldigt ledsen av det skedda.

– Jag har bott i Finland i 17 år och ändå kan man stöta på sånt här. Händelsen fick mig att tänka på att hur mycket man än kommer in i det finska samhället ser folk annorlunda på en.

Azizi berättar också att folk tittar lite konstigt på honom på stan efter knivattacken på fredag. Han beskriver det som att folk skulle vara lite paranoida mot personer som ser utländska ut.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*