ÅIFK-damerna körde över seriejumbon – vann med tennissiffror

Det tog en hel halvlek i anspråk för Åbo IFK att få hål på jumbolaget NiceFutis i damtvåan, men sedan Ella Ikonen på stopptid i första halvlek spräckt nollan var det ingen fara å färde. Matchen i Björneborg slutade i en överlägsen 0–6-vinst för gästerna.
Efter paus var det bara ett lag på banan och IFK gjorde mål när de ville. Inom loppet av tre minuter ganska kort på sidbytet följde tre fullträffar, varav Sofia Saranpää svarade för två.
Mot slutet då hemmaelvan var helt tröttkörd spädde flyfotade Alina Lehtimäki på med ännu två strutar och friserade slutsiffrorna ytterligare. Andra raka segern för kamratgänget var därmed ett faktum.
ÅIFK avslutar säsongen nästa lördag med en hemmamatch mot RaiFu från Reso. Start klockan 15 i Kisapuisto.

NiceFutis–ÅIFK 0–6 (0–1)

Mål: 45+1. Ella Ikonen 0–1, 51. Sofia Saranpää 0–2, 53. Tiia Sauvonssari 0–3, 54. Saranpää 0–4, 78. Alina Lehtimäki 0–5, 90+1. Lehtimäki 0–6.
ÅIFK: Lotta Parkkola – Iina Komulainen, Saima Siivonen, Tiia Sauvonsaari, Ella Muhli – Emilia Kilpinen, Ella Ikonen Hibo Keyse – Alina Lehtimäki, Malin Selén – Sofia Saranpää.
Domare: Pasi Laiho.
Planens lirare: Sofia Saranpää, ÅIFK.