ÅIFK-damerna förlorade igen, KaaPo vände och vann

Åbo IFK som under merparten av vårsäsongen gick på räls har inte fått spelet att stämma på samma sätt hittills sedan matcherna i damtvåan återupptogs efter serieuppehållet. På onsdagen kom den tredje raka förlusten då KaaPo vann hemma i S:t Karins med 2–1.
Samtliga tre mål tillkom i första halvlek. Lotta Saharinen skickade kamratgänget upp i ledning i 27:e minuten när hon lyckades passera Milla Suomela i KaaPo-buren.
Glädjen blev kortvarig. Fyra minuter senare utjämnade Elisa Viitasalo som också stod för kampens segermål fyra minuter före halvtid.
I sammandraget har ÅIFK fallit till en sjätte plats men har fortfarande bra häng på ett par av lagen ovanför. Tabellen haltar illa då flera konkurrenter spelat ett matcher mindre än IFK.
Åbodamernas följande match spelas först den 24 augusti när Pallo-Iirot från Raumo gästar Övre plan med avspark klockan 17.

KaaPo–ÅIFK 2–1 (2–1)

Mål: 27. Lotta Saharinen 0–1, 31. Elisa Viitasalo 1–1, 41. Viitasalo 2–1.
ÅIFK: Hilkka Palo – Iina Komulainen, Saima Siivonen (v), Lotta Parkkola (73. Tiia Hirvonen), Ida Valtonen (46. Siiri Melartin) – Emilia Kilpinen (76. Iina Karsikas), Hibo Keyse – Alina Lehtimäki, Ella Ikonen (58. Emma Dahlbom), Lotta Saharinen – Malin Selén.
Domare: Kasper Kylen.