Förflytta dig till innehållet

ÅIFK-damerna föll i målrik tillställning i Tammerfors

Emma Dahlbom gav sitt ÅIFK en önskestart i bortamötet med TPV men i längden räckte laginsatsen inte riktigt till för poäng. Foto: Mats Lundberg

Många mål var parollen i mötet i damtvåan mellan TPV och ÅIFK på söndagen i Tammerfors. Hemmalaget var aningen vassare och IFK åkte på sin andra förlust efter serieuppehållet.
TPV vann med 4–3 (1–1) efter två fullträffar av bland annat Ada Nikkilä.
Åbokamraterna inledde bäst och gick till ledningen redan i åttonde minuten efter att Emma Dahlbom hittat en lucka bakom Salla Kurpi i Veikotburen. Fortsättningen blev emellertid inte lika lysande.
Halvvägs in i andra halvlek hade hemmalaget svängt till 3–1. Sedan hjälpte det inte att IFK kom åt att reducera två gånger när TPV stack emellan med en fjärde fullträff signerad Sofia Viitala.
Det sista målet gjorde lagkaptenen Emilia Kilpinen men då hade klockan redan tickat upp till fulla nittio minuter.
På onsdag möter Åbokamraterna KaaPo på bortagräs i S:t Karins.

TPV–ÅIFK 4–3 (1–1)

Mål: 8. Emma Dahlbom 0–1, 29. självmål 1–1, 50. Ada Nikkilä 2–1, 67. Nikkilä 3–1, 83. 3–2 självmål, 85. Sofia Viitala 4–2, 90. Emilia Kilpinen 4–3.
ÅIFK: Lotta Parkkola – Iina Komulainen, Saima Siivonen, Tiia Sauvonsaari, Ella Muhli (64. Ida Valtonen) – Emilia Kilpinen, Hibo Keyse – Alina Lehtimäki, Emma Dahlbom, Siiri Melartin (72. Iina Karsikas) – Malin Selén (56. Hilkka Palo).
Domare: Petteri Pulkkinen.