Förflytta dig till innehållet

Äggmålning och häxfärd – påskprogram för hela familjen i Åbo

Påsken uppmärksammas också på Klosterbacken. ÅU-foto.


Under påskhelgen kan man delta i äggrullningstävling lördagen den 31 mars och söndagen den 1 april. På lördagen jobbar sockerbagaren i bageriet, och formar marsipan i olika färger och former. Föreningen OvoDecor, som fyller 30 år i år, visar traditionella äggdekorationstekniker från olika håll i Europa.
Vimma stänger på skärtorsdagen den 24 mars undantagsvis redan klockan 17.
I Äventyrsparken inleds påsken på palmsöndagen den 20 mars med pyssel i ateljéverkstaden. Här kan man färga ägg med vaxbatikmetoden eller med att måla. Dessutom kan man binda och dekorera påskris.
På påskdagen, söndagen den 1 april, skyndar påskkäringarna från Blåkulla till Äventyrsparken. I häxornas kammare i ateljén görs trollstavarna och alla andra häxverktyg. Längs äventyrsbanan testas alla nya häxlärlingar, och i Mirakelrummet får man vandra in i häxornas trollskog. Trollformler ljuder i musikklubben klockan 11.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter