Abrupt slut på Bodas ståtliga poängsvit

ÅU-foto
Fotbollspelare i en ring före match.

Fotbollspelare i en ring före match.ÅU-foto

Efter inalles fem matcher med facit fyra vinster och en oavgjord tog det roliga slut för FC Boda i fotbollens division 4. Björkbodagänget föll tungt med 2–4 hemma mot tabelltrean EuPa på fredagen.
Gästerna från Eura kopplade ett stadigt grepp om de tre poäng som stod på spel redan i första halvlek. Santeri Matomäki satte både 1–0 och 2–0 bakom Bodas målvakt Eraldi Gjondelaj innan sidbytet.
I andra halvlek fortsatte raset med ytterligare ett baklängesmål för Kimitoöelvan. Antti-Pekka Ruohola sköt in EuPas tredje mål för kvällen.
Boda kom ändå igen med två reduceringsmål genom John Sandholm och Jimmy Röblom. Någo riktig dramatik hann det trots allt inte bli då bortalaget bara ett par minuter efter Röbloms fullträff tilldömdes en straff som Eetu Salminen fastställde slutresultatet på.
På stopptid fick Bodas mittfältare Christian Björkman  på sitt andra gula kort med utvisning som följd.
Boda fortsätter med en ny hemmamatch mot TuWe på lördag nästa vecka. Avspark klockan 15 i Björkboda.

Boda–EuPa 2–4 (0–2)

Mål: 26. Santeri Matomäki 0–1, 44. Matomäki 0–2, 55. Antti-Pekka Ruohola 0–3, 65. John Sandholm 1–3, 83. Jimmy Röblom 2–3, 85. Eetu Salminen 2–4 (straff).
Boda: Eraldi Gjondelaj – Tim Sonntag, Lucas Johansson (62. Christoffer Holmström), Kingsley Ozegbe, Pontus Lindroos (v) – John Sandholm, Markus Dahlbom, Christian Björkman (v+v=utv), Eddie Lindroos (42. Otto Väärä) – Stanley Ukwuoma, Jimmy Röblom (90+2. Kim Magnusson).
Rött kort: 90+1. Christian Björkman, Boda.
Domare: Einari Sario.