Åbokamraterna sålde sig dyrt mot serieledarna

Åbo IFK bjöd topplaget Dicken på rejält motstånd i herrarnas handbollsliga under veckoslutet. Visserligen vann det hittills obesegrade hemmalaget med komfortabla 32–25 (18–11) i Helsingfors, men marginalen mellan manskapen har ofta varit betydligt större än så.
– Vi står för en riktigt bra insats mot serieledarna. Dicken gjorde många mål på sina snabba kontraattacker och kastade vid flera tillfällen bollen in i tomt mål. Men det var en medveten risk från vår sida, säger IFK-tränaren Robin Karlsson.
– Jag är riktigt nöjd med de kämpatakter vi visade denna gång.
Siffermässigt hölls matchen jämn i drygt tjugo minuter av första halvlek. Först under halvans sista tio minuter kunde Dicken dryga ut sin ledning till betryggande sju mål i paus. Andra halvlek var sedan helt jämn och slutade 14 lika.
Bäst i ett tufft kämpande ÅIFK var målvakten Mirsad Tursunovic som stoppade 15 skott. Därtill kom han med i målprotokollet när han i andra halvlek reducerade till 27–19. Effektivast var Andreas Nyström med åtta fullträffar – lika många som Dickens etta Anton Rémy.
På fredag med start klockan 19 i Samppalinna tar ÅIFK emot Atlas från Vanda.

Dicken–ÅIFK 32–25 (18–11)

ÅIFK: Mirsad Tursunovic 1, Aku Kuusisto – Andreas Nyström 8, Isak Lehvonen 4, Elias Nyman 2, Niklas Manderoos 2, Paavo Brummer 2, Oscar Berglund 1, Albin Järvinen 1, Valter Georgs 1, Peik Sjöblom 1, Christoffer Sjöblom 1, Wilhelm Hammarberg 1, Robin Karlsson.
Varningar: D 2, Å 3 (Berglund, Brummer, Hammarberg).
Utvisningar: D 1×2 min, Å 3×2 min (Brummer, Berglund, Lehvonen).
Domare: Magnus Roth–Jan Helander.