Åboföretaget Cadmatic växer – köpte Kotkabaserat programvaruföretag

Cadmatic är ett dotterbolag till Elomatic. Båda har sitt huvudkontor i Åbo. ÅU-foto

Åboföretaget Cadmatic, ett dotterbolag till Elomatic, har förvärvat det kotkabaserade programvaruföretaget Kymdata Oy.

Affären uppskattas höja Cadmatics omsättning till drygt 28 miljoner euro och personalstyrkan till över 200, skriver Cadmatic i ett pressmeddelande. Kymdata sysselsätter 43 personer.

Kymdatas programvaruprodukter beskrivs som marknadsledande inom el- och automationsplanering både i Finland och Estland. Till produkterna hör programvarumoduler för bland annat byggnadsplanering samt VVS-beräkning och -simulering.

Det kompletterar Cadmatics utbud av produkter för planering av fartyg och processanläggningar.

– Köpet är i linje med vår tillväxtstrategi och stärker både vår produktportfölj och ställningen på vår kärnmarknad. Jag är mycket nöjd med köpet, säger Cadmatics vd Jukka Rantala.

Cadmatic utvecklar programvara för företag inom marin-, process- och energiindustrin. Huvudkontoret finns i Åbo. Företaget är ett dotterbolag till Elomatic, som specialiserat sig på konsult- och produktutvecklingsuppdrag inom industrin och den offentliga sektorn.

 

2 Kommentarer

  1. Kommentar till kommentaren: Kymdatas program baserar sig på Autodesks AutoCad, åtminståne tidigare var det olika applikationer byggda på AutoCad som Kymdata hade!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*