Åbodamerna avslutade säsongen med delad pott

Hibo Keyse räddade med sin första och enda fullträff för säsongen Åbokamraterna från förlust i sista omgången. Foto: Mats Lundberg

ÅIFK fick nöja sig med en poäng i säsongens sista match i damtvåan. Bottenlaget RaiFu lyckades aningen överraskande få med sig ett oavgjort resultat från Åbo efter 1–1.
Trots att RaiFu inför serieavslutningen var avsågad nästjumbo, hindrade det inte Resoelvan från att gå till ledningen sex minuter före paus. Ella Mäki hittade rätt bakom Hilkka Palo som för dagen vaktade IFK-målet.
Åbotränaren Matthias Ahonen gjorde sina två sista byten för säsongen i halvtid. Ida Valtonen och Siiri Melartin ersatte Iina Komulainen respektive Sofia Saranpää. Några fler avbytare fanns inte att tillgå.
Hemmalaget fick vänta på sin utjämnande fulltråff till tjugo minuter in i andra halvlek. Målskytt var Hibo Keyse, som är mer känd för sina defensiva än defensiva kvaliteter.
Några fler mål såg inte dagens ljus och poängen delades på Kisapuisto. Med sina totalt 24 poäng på 18 matcher slutar Åbokamraterna på sjätte plats i serien, ett pinnhål lägre än förra året.

ÅIFK–RaiFu 1–1 (0–1)

Mål: 39. Ella Mäki 0–1, 65. Hibo Keyse 1–1.
ÅIFK: Hilkka Palo – Iina Komulainen (46. Siiri Melartin), Malin Selén, Tiia Sauvonsaari, Ella Muhli – Emilia Kilpinen, Hibo Keyse – Alina Lehtimäki, Emma Dahlbom, Lotta Saharinen – Sofia Saranpää (46. Ida Valtonen).
Domare: Kimmo Tuominen.