Åboborna uppmuntras motionera 100 gånger runt Finland

Kampanjen ”Hela Åbo motionerar” uppmuntrar Åboborna att motionera i september.

Syftet är att i Finlands 100-årsjubileums anda samla ihop så många motionsprestationer att deras sammanlagda sträcka uppgår till 394 000 kilometer, det vill säga Finlands omkrets multiplicerat med 100.

Det är tredje gången som Åboborna uppmuntras att samla ihop kilometrar. I fjol var målet 384 000 kilometer, vilket motsvarar sträckan från jorden till månen. I år har målen för motionskampanjen satts ännu högre, självständighetens jubileumsår till ära.

Markus Kalmari, direktör för idrottstjänster, säger att staden aktivt vill främja invånarnas välfärd och aktiva livsstil.

– Ju friskare vi är, desto bättre mår hela Åbo och det märks i mindre sjukfrånvaro, kortare köer till hälsovårdscentralerna och en livskraftig stad.

All motion, som promenader, städning, cykelpendling, simning eller till exempel gårdslekar med barnen, räknas under kampanjen.

Den 21 september klockan 9.30 gympar till exempel alla 7 000 barn samt personalen inom småbarnspedagogiken i Åbo i takt med Robins låt ”Parasta just nyt”.

Motionsprestationerna sparas i en motionsräknare som också visar hur lång sträcka som sammanlagt har klarats av. Antalet kilometrar kan också antecknas i resultatkort som finns tillgängliga vid Åboservicen, bibliotek, Impivaara simhall och Fölis servicebyrå. Motionsräknaren lanseras den 1 september på kampanjens webbplats www.turku.fi/kokoturkuliikkuu (på finska).

Bland alla som deltar i kampanjen lottas motionsrelaterade priser ut.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*