Åboborna blev förtjusta i sagobroarna

Teaterbron dekorerad med julgranar och ljusinstallationer. Bild: Åbo stad

Sagobroarna som för första gången lyste upp julen i Åbo fick ett strålande mottagande av stadsborna och turisterna, meddelar Åbo stad.

Under julen hade man möjlighet att lyssna på julmusik på Biblioteksbron medan Teaterbron dekorerades med granar, ljus och ett sagolikt ljudlandskap.

Speciellt barnfamiljerna blev förtjusta av den fantasifulla stämningen på sagobroarna.

– Sagobroarna överträffade alla förväntningar. Folk från både när och fjärran kom för att titta på dem, säger Åbo stads  kommunikationsdirektör Saara Malila.

Sagobroarna var stadens julgåva till Åboborna och turisterna. Målet var att glädja människor och lysa upp landskapet längs med Aura å under den mörkaste tiden på året.

Invigningen av broarna lockade cirka 5 000 människor. Och intresset för dem har varit stort så gott som dygnet runt under hela december, säger Malila.

Det finns inga exakta uppgifter om besökarantalet tillgängliga, men enligt en försiktig beräkning som gjorts av Janne Auvinen, ansvarig för planering av sagobroarna, har broarna lockat i genomsnitt 300 personer om dagen.

Man uppskattar att broarna lockat totalt cirka 20 000 besökare.

På olika mediekanaler syntes sagobroarna bra under hela december.

Hannu Aaltonen som är ansvarig för Åbo stads informationskanaler på sociala medier beräknar att sagobroarna har nått hela 200 000 människor via stadens Facebook-, Twitter- och Instagramkonton.

För planeringen av sagobroarna har svarat ljus- och ljudplanerarna Janne Auvinen, Eero Auvinen och Petteri Unkila medan Bright Finland svarade för genomförandet. I genomförandet deltog Kuntec Oy och Åbo Energi som samarbetspartner.

Sagobroarna är öppna ännu över trettondagshelgen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*