Förflytta dig till innehållet

Åbobor som fyllt 75 bjuds in till avslappnad testdag – experter på plats för att tipsa om lämpliga motionsformer

Evenemanget är ingen hård gymsession utan en avslappnad testdag för vem som helst. ÅU-Foto


Åbo stad och Hjärnförbundet bjuder in 75 år fyllda Åbobor till en ”avslappnad testdag”.
Under dagen kan man kolla både muskler och balans samt låta mäta sitt blodtryck. Experter finns på plats för att tipsa om lämpliga motionsformer och träningsmetoder.
– Delta modigt, också om du inte har motionerat aktivt på en tid. Åldersgränsen 75 är inte heller exakt, de som inte ännu är riktigt så gamla är också välkomna, säger Saija Kultala, motionstjänstansvarig vid Åbo stad.
Det enda som behövs är lämpliga kläder, gärna också en vattenflaska. Testen lämpar sig också för personer som behöver hjälpmedel för att röra på sig.
Hjärnförbundet bjuder på kaffe. På plats finns också stadens anställda och föreningsfolk som berättar om frivilligverksamhet och stadens stödtjänster.
Aktivitetsdagen ordnas på centret Suvituuli på fredag den 29 mars klockan 9–12. Adressen är Suvilinnavägen 2. Suvituuli nås med bussarna 14, 15 och 55.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter