Åbobon Leo Österås och Lundobon Jessica Lilja dansade hem FM-brons i Helsingfors — se video av parets dans

Jessica Lilja och Leo Österås. Foto: Marko Lilja

Åbobon Leo Österås och Lundobon Jessica Lilja var framgångsrika i helgens ungdomsmästerskap i latin- och standarddanser i Helsingfors.

Bäst klarade sig paret i standarddansen i FM för ungdomar under 21 år. Där belönades de med en bronsmedalj. I latinska danser slutade de fjärde i ungdomsklassen och sjunde i klassen för ungdomar under 21.

Duon säger själva att de uppnått sina mål och att de är nöjda med prestationen. Finalplatsen i latinsk dans för ungdomar under 21 år var en glad överraskning.

– Det hade vi inte förväntat oss, men veckoslutets tävlingar lyckades utmärkt. Det känns väldigt bra att avsluta säsongen i toppform, säger Leo Österås.

Lilja och Österås, båda 17 år gamla, har tränat tillsammans i knappt ett år. Tävlingarna fortsätter i höst. Duon representerar Helsingforsföreningen Lumets. Deras tränare i standarddans är Merje Styf och Luca Rossignoli och i latinska danser Adrienn Fitori och Mikko Kaaslainen.

Så här såg parets dans ut!

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*