Åbo vetenskapspark ska locka utländska företag

På måndag presenteras en ”masterplan” för Åbos så kallade vetenskapspark.

Området sträcker sig från universiteten via Kuppis till företagsområdet i Österås, där det finns många företag inom bland annat teknologisektorn.

Syftet med den nya planen är att skapa riktlinjerna för hur den utvidgade helheten mot Österås kan se ut i framtiden, meddelar staden.

– Åbo vetenskapspark är ett djärvt innovativt kompetenskluster med ett internationellt nätverk i stadens puls. De högskolor, företag och organisationer som ligger i vetenskapsparken samarbetar med varandra på ett genuint sätt. Den unika och sociala atmosfären samt den trivsamma områdesstrukturen skapar en gynnsam grogrund för ny kunskap och nya lösningar, heter det i ett pressmeddelande

Staden hoppas att läget rätt nära centrum ska lockar också utländska aktörer och investerare.

– I vetenskapsparken möts förutom invånare, studerande och förvärvsarbetande även en urban atmosfär, en stimulerande natur och smart mobilitet. Konkurrensen om invånare, experter, arbetsplatser och investeringar hårdnar städerna emellan på global nivå. Samtidigt ökar behovet av att profilera sig med egna styrkor och satsa på stadens dragningskraft med effektfulla, konkreta och framtidsorienterade åtgärder.

Måndagens presentation är öppen för allmänheten. Den ordnas klockan 18–19.30 i Auditorium Alpha, ICT-huset, Joukahainengatan 3–5.

De som presenterar planen är Timo Hintsanen, stadsplaneringsdirektör vid Åbo stad, Niko Kyynäräinen, vd för Turku Science Park Oy, samt Vesa Jäntti från arkitektbyrån C&J Architects.

Det finns ett begränsat antal platser och de fylls i anmälningsordning. Man anmäler sig på webbsidan www.lyyti.in/04122017_masterplan

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*