Åbo firar europeisk språkdag

ÅU-foto

Den europeiska språkdagen firas den 26 september för sextonde gången. Avsikten är att betona att olika kulturer och språk är EU:s rikedom och att uppmuntra alla som är bosatta i EU att lära sig de andra ländernas språk och använda dem.

I Åbo uppmärksammas dagen på många olika sätt. I ett flerspråkigt språkcafé i stadsbiblioteket mellan klockan 12 och 14 ges information om språkstudier, översättning och man kan också träffa människor som talar något exotiskt språk och lära sig skriva sitt namn med ett främmande alfabet.

På kvällen hålls tre föreläsningar om språk och språkets betydelse.

Språkvetaren Fred Karlsson inleder klockan 17.30 med rubriken ”Förhållandet mellan svenska och finska i Finland under olika tidsepoker”, en halv timme senare talar Åbo Universitets vice rektor Riitta Pyykkö om språkutbildningens framtid.

Klockan 18.30 äntrar musikern och artisten M.A Numminen scenen där han frågar sig om man klarar sig på engelska i Sverige.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*