115% !!!

I onsdagens tidning påpekar Åke Röblom att en prenumeration på papperstidningen ökar med hela 17,4%. Betydligt värre är dock ockerhöjningen av e-tidningsprenumerationen: Nu betalar man 6,95 €/månad för ÅU.fi och App + e-tidning med arkiv.

I framtiden får man bara ÅU.fi och App för samma pris, medan hela paketet (inklusive e-tidningen) kostar 14,95 €/månad. Alltså en chockhöjning på 115%. Inte ens elnätsbolagen har kommit i närheten av något liknande!

Eric Bertoft

Åbo

 

SVAR När ÅU skapar fler prenumerationspaket förenhetligas och förenklas prissättningen. Då sjunker en del priser sjunker, andra stiger. Till den del priserna ändrar handlar det om att ta i bruk nya paket, införa rätt pris på olika produkter samt beakta kostnader överlag.

Vårt mål är att även i framtiden ha en papperstidning som utkommer 5 dagar i veckan, samtidigt får vi varje dag flera nya digitala läsare. Allt fler läser oss via alla eller olika kombinationer av dessa kanaler. För att upprätthålla den digitala tekniken krävs också insatser.

ÅU har tidigare erbjudit endast ett digitalt prenumerationspaket. Priset (som faktiskt förr var högre) har inte motsvarat de verkliga kostnaderna. Det här är en strukturförändring som syns som en prisförändring men också som fler alternativ.

Stefan Holmström

Chefredaktör

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*