100 000 kubik slam är på villovägar i Åboregionen

I Åboregionens 17 kommuner finns fortfarande omkring 40 000 fastigheter med slambrunn eller sluten tank. I omkring två tredjedelar av dem sköts inte slamtömningen som den ska.

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 14,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället
Redan prenumerant?
Logga in

En kommentar

  1. Jag undrar om inte Cati Huhta är lite orolig i överkant beträffande avfallsslammets villovägar. Att köra en massa vatten till reningsverket – som inte är alldeles gratis anser jag inte att är helt förnuftigt. Det rekommenderade tömningsintervallet – ett år – är onödigt kort för de flesta småhus . Ett tvåpersoners hushåll fyller kanske inte en tvåkubiks tank på mindre än fyra eller tom. fem år och det vet fastighetsägarna . C.Huhta tycks tro att alla tömmer sin brunn troget varje år för att sedan hälla ut det i närmaste dike. Så är nog inte fallet, man beställer tömning då man anser att brunnen börjar fyllas, låter man den överfyllas får man ju problem med täppt infiltration med mera. Man kan ju anta att Huhtas specialister är sopåkare och de ser ju till att de har arbete så klart. Att behandla vatten i reningsverket är ju lika dyrt som att ta hand om fast substans.
    Precis som det faktum att då sopbilen kommer och om jag då har tom eller nästan tom soplåda som töms i onödan , blir jag fakturerad för tömningen, vilket kan vara ok., men jag betalar också för avfallsbehandlingen av det obefintliga innehållet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*