Wolves upp på torr mark efter stark insats hemma mot Peimari United — bröderna Tulla låg bakom målen

Här slinker Lauri Tullas låga frispark in under Peimari-keepern Fabio Silva. Foto: Mikael Heinrichs

Pargaslaget SC Wolves har spelat upp sig mot slutet av säsongen. De goda takterna fortsatte hemma mot Peimari United då Wolves vann med 2–1 (0–0).
— En fantastisk insats av oss, utgångsläget var knepigt men vi spelade ödmjukt och vi litade på oss själva. Nu har vi äntligen kommit ifrån de tidiga insläppta målen, sade Wolves-tränare Marko Malmborg.
Lauri Tulla som var tillbaka efter sin avstängning gjorde 1–0 på en frispark strax utanför straffområdet i den 84:e minuten. Bollen gick raka vägen in under Peimari-keepern Fabio Silva.

Lehmuskoski jobbade kopiöst

Stark forechecking låg bakom 2–0 då Roni Lehmuskoski offrade sig och höll en boll inne på planen vid sidolinjen som Milliam Ahanen tog tillvara. Han skar in i området och försökte sig på ett par avslut som blockerades, men bollen gick till Matias Tulla som inte gjorde något misstag.

Roni Lehmuskoski var en av Wolves segerarkitekter med massor av grovjobb. Foto: Mikael Heinrichs

Ett par minuter in på stopptid reducerade Peimari till 2–1 genom Bruno Rodrigues.
— Laget försvarade bra som helhet ända från anfallet neråt, då är det lätt att spela som sista lås. Försvaret lyckades med att styra dem till sämre lägen, förutom deras reducering som kom från mitten, konstaterade Wolves-keepern Markus Oksman efteråt.
I och med segern och ÅIFK:s förlust med 3–2 mot TOVE i Björneborg ligger Wolves nu elva i tabellen, i praktiken säkra eftersom allt pekar på att endast tre lag åker ner i fyran efter säsongen.