Förflytta dig till innehållet

Wolves slet till sig en pinne på Åland

Målskytt igen. Wolves Matias Tulla (11) gjorde sitt sjätte mål för säsongen mot FC Åland. ÅU-foto

Pargaslaget SC Wolves kamp om förnyat seriekontrakt fortsatte i Markusböle på Åland, där man mötte tabelltvåan FC Åland och kämpade till sig en viktig pinne efter 11 (0–0).
Efter en första halvlek där Wolves hade flera chanser att ta ledningen och där Wolves-keepern Markus Oksman i slutet redde ut en svettig nicksituation, kom Ålands öppningsmål fem minuter in i andra halvlek på en hörna som Jimmy Sundman förvaltade.

Tulla nätade igen

Fem minuter senare kvitterade Wolves Matias Tulla efter ett inkast av Roni Lehmuskoski och flera mål än så blev det inte. Tre minuter in på tilläggstid åkte Wolves-stoppern Jiri Vainio på ett direkt rött kort och är avstängd åtminstone i lagets nästa match hemma mot Peimari United om en vecka.

• FC Åland – SC Wolves 1–1 (0–0)
  • Målen: 50. Jimmy Sundman 1–0, 56. Matias Tulla 1–1.
  • SC Wolves: Markus Oksman – Joel Ylistalo, Toni Tuominen (76. Jani Masalin), Jiri Vainio (rött kort 90+3.), Sampo Niinimaa (v) – Henri Filatoff (81. Milliam Ahanen), Niklas Aalto – Aki Frantti (90+2. Janne Forsman), Patri Filatoff (v), Matias Tulla (86. Jami Virtanen) – Roni Lehmuskoski (v, 89. Miikka Lempinen).