Wolves höll länge jämna steg

0+1 och 22 räddningar. Wolves-målvakten Jesse Salo noterades för en assist i förlustmatchen. ÅU-foto

I drygt två perioder höll SC Wolves jämna steg med gästande SB Naantali i innebandyns division 2. Nådendal var till slut bättre med 6-9 (2-4, 3-2, 1-3).

Matchen var den första för Wolves i division 2 – och samtidigt historisk i och med att det var föreningens första match någonsin (i alla tre grenar) där man faktiskt tog inträde.

Wolves gjorde 1-0 genom Toni Hurme efter knappa fyra minuter, men bara minuten senare hade gästerna gått förbi till 1-2. Av bara farten gjorde Naantali två mål till innan lagkaptenen Heikki Gustafsson reducerade till 2-4 innan periodpausen. Wolves vann mittenperioden med 3-2 efter två mål av Patri Filatoff och ett av Jasu Pääkkö, men i den sista perioden visade gästerna sin klass. Inom loppet av 90 sekunder gick man från 5-6 till 5-9. Trots Pääkkös andra mål för aftonen kom Wolves aldrig närmare än 6-9.

För Krister Mähönen blev aftonen däremot mindre lyckad då han i första perioden åkte på både en femminutersutvisning och senare matchstraff.