TS: Sedu Koskinen lämnar Samppalinna

Samppalinna. Sedu Koskinen tackar för sig. ÅU-foto

Turun Sanomat skriver att affärsmannen Seppo ”Sedu” Koskinen lämnar restaurang Samppalinna. Enligt tidningen har han sålt sin andel av företaget Aura-Ravintolat till sin affärskompanjon Pekka Koskinen, som ska fortsätta driva restaurangen. Pekka Koskinen kommer från IT-branschen och gav sig in i restaurangbranschen i fjol.

Den andra ägaren är Carlos Pezzia från Peru.

Sedu Koskinen har varit med och drivit Samppalinna sedan i fjol våras. Då gjorde han ett 10-årigt hyresavtal. Nu ska han fortsätta som konsult.

Enligt den nya ägaren är det fortfarande oklart om man fortsätter med matservering i restaurang Samppalinna eller om man koncentrerar sig på underhållning och drycker. Matserveringen upphörde i somras.

 

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*