Förflytta dig till innehållet

TS: Över 1000 fick jobb via privat arbetskraftsbyrå i Åbo

Den privata arbetskaftsbyrån Työelämän infopiste har under ett år lyckats förmedla jobb åt över 1000 personer i Egentliga Finland. Det skriver tidningen Turun Sanomat på onsdagen.
Den privata arbetskraftsförmedlaren startade som ett pilotprojekt i fjol höstas och har sedan dess handlett 4603 personer i jobbsökning. 1054 av dem har fått jobb, 229 har börjat studera och 31 har blivit företagare.
Företaget får sin finansiering av staten, som betalar per kund som får arbete. För deltidsarbete får byrån inte betalt.
Tidigare har bara de offentliga arbets- och näringsbyråerna fått förmedla jobb åt arbetssökande men inom ramen för ett pilotprojekt som initierades av regeringen i fjol, provar man nu på att låta också privata företag förmedla jobb.
Framgångsreceptet är enligt intervjun i Turun Sanomat att arbetshandledarna träffar kunderna ansikte mot ansikte och inte bara via e-post eller per telefon som fallet ofta är vid TE byråerna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter