Förflytta dig till innehållet

TPS upp i tabelltoppen

Tomi Kallio. TPS guldhjälm gjorde segermålet mot KalPa. Arkivfoto: Johan Backas

TPS tremålsledning räckte till mot KalPa som fick igång målskyttet först i slutperioden i lördagens ligamatch i Åbohallen. TPS vann med 3-2 (2-0, 1-0, 0-2) efter mål av Jasper Lindsten och Petrus Palmu i öppningsperioden samt Tomi Kallio alldeles i början av andra perioden.
TPS hade ännu bud på 4-0, men Otto Nieminens mål i slutperioden underkändes efter videogranskning. Istället var det KalPa som kom igång då Janne Tavi reducerade till 3-1 strax efteråt. Med dryga minuten kvar fick KalPa ytterligare ett reduceringsmål då Ville-Vesa Vainiola lyckades näta bakom Rasmus Tirronen inför de 5 056 på läktarna.
– Det här var en bra match av oss och jag tycker att vi var rätt suveräna på isen de första två perioderna. I tredje perioden kom det en del missar, men så går det lätt då man leder med 3-0. Det kan vara att vi lättade på gasen aningen, konstaterade Patrik Virta till Jatkoaika.com.
Virta noterades för 0+2 och valdes till matchens bästa spelare.
Segern under ordinarie speltid och de tre poängen betyder att TPS går upp i ledning med 29 poäng på 12 matcher. Tvåan Kärpät har en poäng mindre och har dessutom spelat en match mer. TPS har tagit poäng i samtliga tolv ligamatcher denna höst.
TPS spelar sin följande match borta mot Pelicans på fredag, på lördag kommer HIFK till Åbo.