Förflytta dig till innehållet

TPS tillbaka upp på bronsplats

Jutta Rantalas tredje mål för TPS emballerade poängen för hemmalaget. Arkivfoto: Hannes Nyberg

FOTBOLL
Damernas liga

Det såg illa ut i en timme. Pallokissat ledde matchen mot TPS i Idrottsparken efter Aino Krögers fullträff i första halvlek. Men värdarna från Åbo fann en väg tillbaka.

Sju magiska minuter bjöd på tre svartvita mål som senare förvandlades till lika många poäng. Slutsiffrorna skrevs 3–1 (0–1) till hemmalaget som samtidigt tog sin andra raka seger i övre slutserien.

Med två omgångar kvar att spela tar sig TPS åter förbi HJK och upp på tredje plats i tabellen. Regerande mästarinnorna PK-35 och Honka har ett ointagligt åttapoängsförsprång och gör upp om guldet.

TPS målskyttar på lördagen var Julia Tunturi, Ria Öling och Jutta Rantala.

TPS spelar sin sista hemmamatch för säsongen mot PK-35 nästa lördag. Avspark klockan 15 på Idrottsparkens övre plan.

TPS–Pallokissat 3–1 (0–1)
Mål:
33. Aino Kröger 0–1, 61. Julia Tunturi 1–1, 65. Ria Öling 2–1, 68. Jutta Rantala 3–1.
TPS: Milla-Maj Majasaari – Emma Santamäki, Saija Östlund, Alina Schrey, Mira Uronen – Tiia Savolainen (63. Jutta Rantala), Riikka Ketoja (60. Wilma Spets), Julia Tunturi, Ria Öling, Julia Tunturi – Netta Hannula, Hanna Ruohomaa (86. Annika Haanpää).
Domare: Hanna Kapiainen.