TPS jumbo i egen ishockeycup

Otto Nieminen. En av TPS två målskyttar under veckoslutet i Åbohallen. Foto: Johan Backas

ISHOCKEY
TPS Cup

TPS egen försäsongsturnering i ishockey blev ingen sportslig höjdare för de svartvita. Endast två gjorda mål på totalt 122 minuter och 38 sekunder effektiv speltid i Åbohallen under fredagen och lördagen förslog inte längre än till fjärde (och sista) plats i TPS Cup.

Öppningsdagen besegrade Lukko västkustrivalen Ässät med 2–1 och därmed tog sig Raumolaget fram till final. Där fick man möta svenska Växjö Lakers som i en tät match besegrade hemmalaget TPS med matchens enda mål, inskjutet av Tuomas Kiiskinen i slutet av första perioden.

I finalen, som spelades innan matchen om tredje pris, blev Växjö i det långa loppet övermäktigt för Lukko. Trots en tidig 2–0-ledning blev det förlust med 6–4 då Växjö i de två avslutande perioderna kom i gång med målskyttet. Kiiskinen stod igen för den avgörande fullträffen, den här gången då knappa nio minuter återstod.

Bronsmatchen började lovande för TPS som gick till ledningen 2–0 genom Otto Nieminens och Markus Nurmis mål i mittperioden. Men Ässät hann i kapp i sista perioden. Två och en halv minuter in i förlängningen satte Ville Korhonen in segerpucken i numerärt underläge bakom Rasmus Tirronen i Åbokassen.