TPS hela tiden två steg före i västkustderbyt

TPS har återfunnit segermelodin i ishockeyligan. På fredagen kom den tredje raka trepoängaren när Lukko besegrades i västkustderbyt med klara 6–2 (3–0, 1–1, 2–1).
Det svartvita hemmalaget kopplade omedelbart grepp om matchen. 1–0 genom Patrick Bjorkstrand kom då bara dryga minuten hade spelats och det var bara början. Innan den första perioden var slut hade Kaapo Kakko och Olli Kaskinen ökat Åbolagets ledning.
Under de två resterande perioderna kom gästerna från Raumo lite bättre in i spelet, men TPS var ändå inte på allvar hotat efter blixtöppningen. Eetu Koivistoinen och Justin Danforth kom upp med var sin reducering men TPS replikerade kvickt bägge gångerna.
Kaapo Kakko, fortfarande bara 17 år gammal, var matchens man med två mål och en framspelning. Värd att lyfta fram är också målvakten Rasmus Tirronen som stod i vägen för 23 puckar.
Lagen möts på nytt i Raumo på lördag.

TPS–Lukko 6–2 (3–0, 1–1, 2–1)

I: 1.17 Patrick Bjorkstrand (Zach Budish, Oula Palve) 1–0, 13.55 Kaapo Kakko (Ilkka Heikkinen, Ilari Filppula) 2–0 (spel 5 mot 4), 15.13 Olli Kaskinen (Otto Nieminen, Jonne Virtanen) 3–0.
II: 35.18 Eetu Koivistoinen (Toni Koivisto, Tarmo Reunanen) 3–1, 36.17 Kakko (Lucas Ekeståhl Jonsson, Markus Nurmi) 4–1.
III: 53.15 Justin Danforth (Brandon DeFazio, Janne Niskala) 4–2 (spel 6 mot 3), 55.23 Palve (Kakko, Brandon Gormley) 5–2 (tomt mål), 57.00 Nieminen (Oskari Siiki, Virtanen) 6–2.
Utvisningar: TPS 5×2 min + Jonne Virtanen 10 min, Lukko 7×2 min.
Mål/powerplay: T 1/6, L 1/4.
Målvakter: Rasmus Tirronen T 5+7+11=23, Oskari Setänen L 7+(0)+(0)=7 / byte 15.13 Lassi Lehtinen L 1+9+7=17 (borta 51.24–53.15 och 53.35–56.13).
Skott: 55–38 (22–8, 19–11, 14–19).
Domare: Mikko Kaukokari–Kristian Vikman.
Publik: 5084.
Planens lirare: Kaapo Kakko, TPS.