TPS hade länge tre viktiga pinnar på gaffeln, men Kangaskolkkas mål gav IFK en poäng

Veteranen Mika Ääritalo fortsätter leverera för TPS. 33-åringen har nätat sju gånger den här säsongen. ÅU-foto

Den livsviktiga bottendusten mellan IFK Mariehamn och TPS i fotbollsligan slutade oavgjort 2–2 (1–2) efter Aleksi Kangaskolkkas sena kvittering.
Succévärvningen Sterling Yateke inledde Åbolagets målskytte redan i den åttonde minuten, men IFK:s Gabriel Petrovic kvitterade till 1–1 på en snygg frispark strax utanför straffområdet.

Ääritalo nära bli segerskytt

Mika Ääritalo förde TPS upp i ledning med 1–2 efter 37 minuter med sitt sjunde mål för säsongen, vackert framspelad av Yateke. Den ledningen höll ända in på tilläggstid, men där lämnade TPS-försvaret Kangaskolkka omarkerad vid bakre stolpen och den reslige forwarden hade en relativt enkel uppgift att toffla in bollen på den mjuka planen och fortsättningsvis se till att hålla IFK framför TPS i serietabellen.
En futtig poäng skiljer åt lagen i botten, där TPS fortfarande ligger kvar på kvalplats medan IFK Mariehamn är tionde på 27 poäng. Nian SJK har 28 poäng, vilket bäddar för en högdramatisk fortsättning på ligasäsongen i botten av tabellen då fyra omgångar återstår. TPS spelar sin nästa match i Lahtis om en vecka på söndag och har efter det ännu kvar möten med topplagen RoPS, KuPS och HJK.