Förflytta dig till innehållet

Testa familjecyklar i Barkerparken

Cykelförbundets mål är att allt fler får upp ögonen för både nytto- och nöjesaspekter då det gäller familjecyklar. Foto: Martti Tulenheimo


För en barnfamilj är en elassisterad familjecykel ett praktiskt fordon, säger Martti Tulenheimo, sakkunnig vid Cykelförbundet.
– Familjecyklarna är den hetaste trenden i cyklistvärlden. De används flitigt i många europeiska länder och vi ser nu hur samma trend sprids till finländska städer.
I Köpenhamn äger var fjärde barnfamilj med två eller fler barn en familjcykel.
Cyklarna finns i olika modeller och har också många namn: andra namn är lastcykel, flakcykel, lådcykel, paketcykel och transportcykel. Begreppet familjecykel har nu ändå etablerats för cyklar med öppna eller täckta lådor som är lämpliga för att transportera också barn.
Cykelförbundet inleder idag sin familjecykelturné i Åbo. Mellan klockan 11 och 17 är det möjligt att testa olika nyttocyklar i Barkerparken.
Från Åbo fortsätter turnén till Björneborg och Vasa och sedan längre norrut.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter