Förflytta dig till innehållet

Stiftelsens begäran om Nunnegatan bordlades

Ärendet om Stiftelsens för Åbo Akademi begäran om undantag för att få bygga bostäder på Nunnegatan 4 i Rettigs gamla tobaksfabrik i Åbo bordlades av stadsstyrelsen på måndag.
Ida Schauman säger att det verkar som att staden och stiftelsen missförstått varandra i ärendet och att det är bäst att utreda varför.
Stiftelsens utvecklingsdirektör Bill Anckar sa till ÅU i fredags att han levt i tron att staden understödde ett undantagslov som skulle möjliggöra bostäder utan en detaljplaneändring.
Stadsdirektör Aleksi Randell konstaterar trots allt att Rettigs fabrik är del av stadens centrumvision och att kvarteret ska utvecklas genom planläggning.
Schauman säger att stiftelsens planer har fördelar eftersom den skulle innehålla studentbostäder, men att det är viktigt att planerna passar ihop med centrumvisionen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter