Spridda sommarminnen

Vacker som Gullkronafjärden. Men här är det inte åboländsk skärgård utan Sveriges innanhav, Vänern, som lär ha 22.000 öar, holmar och skär. Ännu långt ut på fjärden visar ekolodet bara 0,8 meter (lågvatten i september). Bilden är från Karlstad som ligger vid Vänerns norra kust.

 

Jag trivs bäst då jag får vara hemma på min ö. Med det mesta avklarat både ute och inne. Med ”ogjorda listan” rimlig.
Och väskan färdigt packad.

Eller åtminstone så att väskan är nerplockad från sin hylla.

Så kan det gå dagar innan packningen är klar, men det är rena nöjet. Jag kan inte hjälpa att jag är född sådan att jag älskar att röra på mig.

Det behöver inte vara stora resor till Bortre Någonting, nej det duger bra med små resor i öster- och västerled. I litet sällskap eller med en hel busslast trädgårdsvänner. Det finns alltid något att fascineras av och förundras över. Något att beundra genast eller grubbla över då hösten kommer.

Här är några spridda sommarminnen. Ja, och lite från mitten av september då det plötsligt igen var bättre väder än många dagar i juli.

Monica Sandberg

 

Cykelmätare. I Karlstad vill stadsplanerarna faktiskt att folk ska cykla. Cykelvägar finns längs alla vackra kanaler och älvfåror, och den här räknaren visar hur många cyklar som hittills i år har passerat en viss bro – och hur många som gjorde det i fjol. Det var 649.772, står det på en annan skylt. Foto: Stefan Löfwall

 

Made in Åland. Äntligen fick jag reda på något om min barndoms leksaks-plastloppor. De gjordes i Plasto-fabriken på Åland. Mariehamn, Ålands museum.

 

Plantera i snäckor. Är du skicklig så klarar du av den konsten. Men det hela ska plockas in till vintern. Tallinn.

 

Skånsk mix. Höns har väl i alla tider gått och pickat här – så också nu, trots 16 vindkraftverk runt gården. Eslöv.

 

Rätt obegripligt. ”All bildning står på ofri grund till slutet, blott barbarit var en gång fosterländskt” sade Esaias Tegnér. Det här ska jag fundera på under lediga stunder. Karlstad, Värmlands museum. Foto: Stefan Löfwall

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*