Förflytta dig till innehållet

SFP: Barnfamiljer i Åbo betalar för ingenting

Ingen eftis i augusti. Åtminstone inte under månadens första veckor. Det ska föräldrar inte betala för, skriver SFP. ÅU-foto

SFP:s fullmäktigegruppordförande Nicke Wulff lämnade på måndagens fullmäktigemöte in en motion om månadsavgiften för skolornas eftermiddagsverksamhet.

SFP menar att Åbo stad uppbär avgifter för eftermiddagsverksamhet som inte existerar.

Barnfamiljerna betalar nämligen för hela augusti trots att det endast finns verksamhet de två sista veckorna i månaden.

Lagen tvingar inte staden att uppbära en månadsavgift, menar Wulff som räknat att i augusti uppbar Åbo stad 110 000 euro av barnfamiljer för en service som inte är tillgänglig.

Därmed skulle det vara rimligt att endast hälften av avgiften för eftermiddagsverksamheten i augusti uppbärs, skriver Wulff.

De som undertecknat motionen föreslår att Åbo stad ser över avgifterna som staden uppbär för eftermiddagsverksamheten och att staden i fortsättningen endast uppbär hälften av avgiften för eftermiddagsverksamheten i augusti.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter