Raisio-stiftelse ger halv miljon till professur: målet är export av hälsofrämjande livsmedel

Livsmedelsvetenskaper är en del av Åbo universitets strategiska framtidsnischer. Foto: Kim Lund

Livsmedelsföretaget Raisios forskningsstiftelse Raisio Oyj:n Tutkimussäätiö donerar 500 000 euro för en professur i livsmedelsvetenskap vid Åbo universitet.

Målet med den nya professuren är forskning kring inhemska råvaror, livsmedelsexport som baserar sig på hållbar utveckling samt hälsofrämjande livsmedel. Raisios stiftelse står för grundfinansieringen de fem första åren.

– Det finns en efterfrågan på finska livsmedel eftersom konsumenter är intresserade av hälsosam mat. Den nya professuren stärker samarbetet mellan företagen och universiteten på så att nyaste rön kan utnyttjas inom livsmedelsindustrin, säger Pekka Kuusniemi, forskningsstiftelsens ordförande.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*