Piffens damer till nedre fortsättningsserien

Piffens damer åkte på knock mot Dicken Akademi i Helsingfors. Bilden är från en tidigare match. ÅU-foto

Pargas IF:s handbollsdamer i division 1 fortsätter sin säsong i den nedre fortsättningsserien. Det står klart redan innan den sista grundseriematchen efter att laget förlorat sent i fredags kväll mot Dicken Akademi med 32-16 (17-5) i Britas.
Piffen gjorde matchens första mål, men efter åtta minuter hade 0-1 bytts mot 6-1 och Piffen fick till bara fyra mål till i hela första halvlek. I andra halvlek snyggade gästerna till siffrorna aningen, men till slut blev det en klar sextonmålsförlust.
Jessica Ranta-aho och Annette Herrgård gjorde fyra mål var i förlustmatchen. Dicken Akademis Malena Heikkinen stod för 12 av hemmalagets fullträffar.
Piffen spelar sin sista grundseriematch på onsdag i PIUG klockan 21 efter herrarnas sista grundseriematch mot HIFK som i sin tur inleds klockan 19.
Nedre fortsättningsserien kör igång veckan efter sportlovet.

Dicken Akademi – Pargas IF 32 – 16 (17 – 5)

• PIF: Annette Herrgård 4, Jessica Ranta-aho 4, Paulina Ahokas 3, Isabella Forsman 2, Frida Silen 1, Anna Fröberg 1.