Piffen ut ur cupen

Ny på linjen. Robin Mattsson tog för sig på linjen mot Sjundeå. Saldot blev tre fullträffar. Foto: Mikael Heinrichs

Pargas IF:s herrar åkte ur handbollscupen efter 26-27 (12-14) mot Sjundeå IF i kväll i PIUG.

Sjundeå inledde starkt och hade redan 3-7 innan hemmalaget kom i gång. 12-14 i paus ingav hopp och trots att SIF ryckte i andra halvlek gav Piffen sig inte.

David Kuzmanovski kvitterade till 20-20 efter 43 minuter och Peter Vikman satte 21-21 efter 46 minuter innan han åkte på ett direkt rött kort – och Piffen tappade touchen.

Ott Varik gjorde tre raka mål åt SIF varav två på straff (och nio totalt i matchen) under utvisningen.

På slutet kom Piffen ännu nästan ikapp tack vare två missade sjumeterskast av gästerna. Men närmare än 26-27 genom Robin Mattsson kom man inte.

Skillnaden mot den första tävlingsmatchen för ett år sedan var märkbar för Piffens del. De unga spelarna såg betydligt stabilare ut nu och åtminstone slutresultatet verkar rätt lovande med tanke på fortsättningen.

Ligaspelet inleds i PIUG nästa tisdag klockan 19 mot Dicken.

Finska cupen, 1:a omgången

PIF – SIF 26-27 (12-14)

• Pargas IF: Markus Mattila, Patrick Eklund – Peter Vikman 8, Vlatko Tasevski 6, Fredrik Lunden 5, Robin Mattsson 3, David Kuzmanovski 2, Samuel Alexandersson 1, Henric Berndtsson 1, Valter Lehtinen, Daniel Söderlund, Felix Timgren, Samuel Leandersson.