Piffen föll på målsnöret borta mot Grani — uddamålsförlust i grottan

Jane Jancev gjorde igen nio mål, men Grani kom förbi på slutet och vann med uddamålet. ÅU-foto

Pargas IF:s handbollsherrar var oerhört nära en verklig skräll borta mot GrIFK i söndags eftermiddag då man hade hemmalaget i gungning långt in i andra halvlek. Piffen föll med 26–25 efter att ha haft en sjumålsledning med 9–16 i paus.
Särskilt lagets utländska trio Jane Jancev (9 mål), Aleksa Veselinovic och Ilija Krstevski (båda 4 mål) som fick aningen kritik efter hemmamatchen mot HIFK senast var nu på hugget.

Segern på gaffeln länge

Piffen hade ännu halvvägs in i andra halvlek en femmålsledning vid 15–20, men efter det knep Granikeepern Albert Georgs ett par avslut och Piffen missade sex avslut på raken innan Krstevski igen hittade rätt vid 19–21. Med en och en halv minut kvar åkte Sebastian Fagerlund på en tvåa och Grani fick ett sjumeterskast som Anthony Hellakoski förvaltade och kvitterade till 25–25.
Piffen fick inte till ett avslut i sitt sista anfall, men däremot lyckades Jonathan Berg näta sitt enda mål i matchen — som också blev segermålet 26–25 — med 26 sekunder kvar på klockan.

Direkt rött åt tränaren

Efter slutsignalen åkte PIF-tränaren Marko Brezic på ett direkt rött kort i sin frustration.
— Det känns förstås tungt att förlora med ett mål efter att vi lett med sju i pausen. Vi släppte Grani in i matchen med dåliga beslut i anfallet och de kom åt att göra enkla mål på oss. Trots det är jag stolt över laget och det här var ett bra genrep inför nästa lördag då vi tar emot Hangö på hemmaplan, sade Brezic efter matchen.

GrIFK–Pargas IF 26–25 (9–16)
PIF: Markus Mattila 1 — Jane Jancev 9, Aleksa Veselinovic 4, Ilija Krstevski 4, Sebastian Fagerlund 3, Samuel Alexandersson 2, Fredrik Lunden 1, Daniel Söderlund 1, Linus Fröjdö, Henric Berndtson, Joel Tunturi, Alfons Alexandersson.

En kommentar: “Piffen föll på målsnöret borta mot Grani — uddamålsförlust i grottan

1. Kari Niemi skrev

Hur vae, hur många minuter räcker en match vet tränarn O har han betättat spelarna??