PIF-damerna och IFK Mariehamn delade på poängen i hettan

PIF-kaptenen Henrika Ranta-aho var nära ett sent segermål på sin frispark. Foto: Mikael Heinrichs

Piffens damer och IFK Mariehamn bjöd på en händelserik match med många målchanser som – helt rättvist nog – slutade oavgjort 3–3 (1–1). Piffen hade mera av spelet i första halvlek medan IFK såg ut att ha bättre ork i andra halvlek.
Piffen gick upp i ledning efter drygt 20 minuter då Michelle Ekholms frispark från straffområdets gräns gick aningen lätt in i mål. I slutet av första halvlek kvitterade gästerna genom Elsa Viktorsson som frispelades mellan Piffen mittbackar och första hade bollen i stolpen. På returen var Evelina huhta sedan chanslös, 1–1.

Målfyrverkeri i andra

Andra halvlek inleddes med ett blixtmål av Ekholm som fick till ett bra skott precis från straffområdesgränsen och förde Piffen upp i ledning. Bara fem minuter senare gjorde Anni Lindroos redan 3–1 då hon fick en boll i mitten av planen av Veronica Ehrola och tog sig förbi två IFK-försvarsspelare och gjorde 3–1.
I följande anfall reducerade IFK till 3–2 genom lagkaptenen Alva Kahnberg och sex minuter senare var det utjämnat till 3–3 efter Viktorssons andra mål, denna gång på ett långskott som seglade in över PIF-keepern.

Piffen nära segermål på frispark

Under den sista tian fick IFK en indirekt frispark innanför straffområdet, men den bollen tog på Piffenförsvaret och ställde inte till med desto mer farligheter. Med fyra minuter kvar hade PIF-kaptenen Henrika Ranta-aho en frispark från 30 meter i ribban, men trots att flera rödtröjor var på returen blev det inga fler mål.
– Båda lagen var väl jämndåliga egentligen, men det berodde nog säkert på värmen. Vi skapade nog lägen så att vi hade kunnat vinna också, men helt missnöjd kan man inte vara, konstaterade PIF-tränaren Anders Levin.

Pargas IF–IFK Mariehamn 3–3 (1–1)
Målen: 21. Michelle Ekholm 1–0, 39. Elsa Viktorsson 1–1, 47. Ekholm 2–1, 52. Anni Lindroos 3–1, 53. Alva Kahnberg 3–2, 59. Viktorsson 3–3.
PIF: Evelina Huhta – Sara Salo, Betty Helander, Henrika Ranta-aho, Cecilia Erlund – Fanny Andersson, Malin Sjöblom, Michelle Ekholm, Anni Lindroos – Iris Forss, Jutta Virtanen.
Bytesspelare: Vanessa Karrento, Veronica Ehrola, Jenna Ylönen.