Förflytta dig till innehållet

ParSport höll igen i två perioder – sedan rasade korthuset

Pauli Kitula fick inte mycket hjälp av utespelarna, vid ställningen 5-1 ersattes han av Kasper Virkkala. ÅU-foto.

Tungt. ParSport fortsätter förlora i hockeytvåan. Nu blev det 2-9 mot LLuja. ÅU-foto

Lauttakylän Luja från Vittis avgjorde matchen direkt i början av tredje perioden då man gick från 1-3 till 1-5 på tre minuter. Slutsiffrorna skrevs 2-9 (0-1, 1-2, 1-6).
Redan från inledningen såg ParSport klart segare ut än motståndaren, men lyckades hålla rätt så jämna steg i två perioder. Gästerna gick upp i ledning efter fem minuters spel, men i mittenperioden kvitterade John Keihäs matchen innan 1-2 och 1-3 med tio sekunder kvar av andra perioden.
I tredje perioden gjorde sedan LLuja tre raka mål innan Rami Jalonens tröstemål 2-6 i powerplay. Precis som väntat var det förstakedjan med Ari-Pekka Mäkinen (1+1), Veli-Pekka Reiman (2+4) och Miika Raittinen (4+4) som stod för det mesta i målproduktion.
ParSports jakt på den första seriepoängen fortsätter först efter jul med hemmamatch på trettondagen den 6 januari mot Chiefs från Åbo.