Förflytta dig till innehållet

Pär Landor vd på nyhetsbyrån SPT – organisationen satsar på ökad försäljning

Pär Landor. Foto: SPT


De finlandssvenska dagstidningarnas nyhetsbyrå får en vd från september.

Pär Landor, 55, kommer närmast från rederiet Alfons Håkans där han varit kommunikationschef efter att han lämnade posten som chefredaktör för Åbo Underrättelser i fjol.
-Nyhetsbyrån SPT befinner sig i ett spännande skede, det finns alla möjligheter att växa. Uppdraget innehåller så mycket av det jag är intresserad av, både journalistik och företagsutveckling.
Landor, med rötterna i Nagu, är politices magister och började jobba inom journalistiken på 1990-talet. Han har bland annat utbildat journalister och jobbat som affärsutvecklare i olika bolag.
På nyhetsbyrån kommer han att ansvara för försäljning och att hitta nya kunder. Hittills har byrån letts av styrelseordförande Patrik Stenvall, som är ledande nyhetschef på HSS Media. Anna Back fortsätter som chefredaktör.
Landor tillträder i september.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter